Iloinen aurinko tervehti pyhäinpäivän aamuna,pakkasta piukat 7 astetta.

Ennen sanottiin Pyhäin miesten päivä, nyt siis vain pyhäinpäivä. Minusta tälläiset pyhäinpäivät ovat tärkeitä. Vaikka unohdettaisiin päivän uskonnollinen merkitys, niin traditiona se on syytä säilyttää.Olen sen verran konservatiivi, että haluan säilyttää si sunnuntain erilaisena päivänä, hieman rauhallisempana. En kannata kauppojen rajatonta aukiolo-oikeutta.

En ole uskovainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Ehkä hivenen uskonnollinen ja hengellinen kuitenkin. Arvostan sukupolvesta toiseen halki vuosisatojen vaalittuja arvoja joita uskonto ja kirkko edustavat. Olin viime vuonna lomalla Wienissä ja kun lauantaina illalla käyskentelin kaupungin vanhassa keskustassa, niin yht'äkkiä  alkoi kuulua monen kirkon kirkonkellojen soittoa.Elämyksenä se oli vaikuttava.

Tämän päivän Hesarissa pohdiskeltiin millainen Suomi on 25 vuoden päästä. Hiljaisuus on arvo, jota artikkelissa haastatellut asiantuntijat uskoivat vuonna 2031 arvostettavan huomattavsti nykyistä enemmän.

Tein reilun tunnin kävelylenkin. Kaduilla oli hiljaista. Aurinko kimalsi ja oli kaunista. Puissa vielä syksyn palaneet lehdet, maassa lunta ja ilmassa raikas pakkanen. Tunsin olevani sinut itseni ja ympäristöni kanssa ja alkuviikon murheelliset episodit olivat väistyneet taka-alalle ainakin hetkeksi.